Om oss

Fyrkantens Förvaltning är ett familjeföretag som startades 1997 av Alf och Lena Almqvist. Nu är även nästa generation, Linda och Andreas, engagerade och ser fram emot att kunna fortsätta erbjuda lägenheter och lokaler i attraktiva områden i Lidköping med omnejd. Fyrkantens Förvaltning har idag ca 20 anställda.

Fyrkanten arbetar även med ventilation. I vårt bolag Fyrkantens Ventilation AB som bildades 1980 har vi byggt upp ett välskött ventilationsföretag som idag har ca 65 anställda och verkar i Västsverige.  

Koncernen Fyrkantens Förvaltnings AB är idag en stark partner för fastigheter och ventilation.

Våra fastigheter

Merparten av våra fastigheter ligger i Lidköping. Som exempel kan nämnas porslinsfabriken Rörstrands gamla lokaler som idag kallas Rörstrand Center och gamla Starfabriken, Salby Fastigheter. Båda dessa är gamla industrifastigheter som fått nytt liv genom ombyggnationer där utgångspunkten varit att tillvarata det genuina i varje lokal. 

Totalt har vi 176 206 kvm uthyrningsbar yta och av denna har vi 121 lägenheter.

Du kan läsa mer om våra lokalfastigheter här och om våra bostadsfastigheter här

Vår vision och tro

På Fyrkanten tror vi på att tänka långsiktigt och miljömässigt. Vi tror på att lägga hjärta och själ i det vi gör. Vi tror på att erbjuda staden och människorna i den, unika byggnader och omgivningar som står långt framöver i generationer. Detta gör vi bland annat genom att återställa gamla byggnader till sin ursprungliga glans. Vi tror även att människor trivs lite bättre i miljöer där man lagt mer mycket hjärta för att behålla byggnadernas själ.

För att lyckas med detta jobbar vi mycket med de ursprungliga bygglovshandlingarna. Dessa talar om hur någon tänkte när just denna fastighet ritades och de är alltid vår utgångspunkt när vi renoverar gamla fastigheter. Som exempel kan man se hur fönstren från början sett ut så man kan gå tillbaka till samma utseende. Detta är något vi gjort på exempelvis Salby Fastigheter och Tingshuset i Lidköping.

Kontoret

Är du intresserad av en lokal eller lägenhet hos oss är du välkommen att kontakta vår kontorspersonal, som sitter på Rörstrand Center. För att få snabba och enkla beslutsvägar har vi egen personal till både ekonomi, kalkyl, ritning och projektledning.

Kanske du eller ditt företag har börjat fundera på ny lokal då ni växer eller behöver förbättra logistiken? Vi träffar er gärna för ett första möte där vi lyssnar av vad just ni behöver. Med egen personal ritar vi skyndsamt upp ett första förslag på ritning som vi kan jobba vidare med tillsammans.

Servicepersonal

Viktigast i hela verksamheten är vår servicepersonal! Här har vi, som vi malligt anser, världens bästa rörmokare, elektriker, fastighetsskötare, maskinförare mm. Så om du har något bekymmer i din lägenhet eller lokal, så är det dessa personer som du möter.

 

Här bjuder vi på några före och efter bilder

Sibirien på Rörstrandsområdet
bild1
_55A1612
Salby Fastigheter på Sockerbruksgatan 3
bild2
bild3
Fastighet på Rörstrandsområdet
bild4
bild5
Lokal på Salby Fastigheter på Sockerbruksgatan 3
bild1
bild2

Fyrkantens Förvaltnings AB
Fabriksgatan 4, 531 60 Lidköping
Tel vxl: 0510-42 50 00